Adelea De Esoterische Webwinkel

Wierook branden

Handleiding

Bij het roken worden wierookkegels, wierookstaafjes of losse natuurlijke wierook uit aromatische delen van een plant (harsen, wierook, hout, schors, bladeren, naalden, wortels, bloemen) langzaam verbrand. Voor allen geldt: Neem de tijd en rust voor het branden van wierook. Zorg voor een goede voorbereiding voordat u begint met het roken.

 

Roken met wierookkegels:

Steek de kegel aan de bovenkant met lucifer of aansteker aan en plaats deze op een hittebestendig c.q. vuurvast ondergrond in een schaal of bakje met zand.

 

Roken met wierookstaafjes:

Steek het wierookstaafje in een geschikte houder waarin het wierookstaafje stevig staat en de as goed wordt opgevangen. Ook hier is het raadzaam gebruik te maken van een vuurvaste houder. Steek vervolgens het wierookstaafje met lucifer of aansteker aan. Mocht er een vlam ontstaan, blaas deze dan uit, het wierookstaafje mag alleen maar smeulen.

Let op!:

Wierookhouders met een staafje of kegeltje altijd buiten bereik van kinderen, dieren en brandbare stoffen houden. Laat brandende wierookstaafjes of kegeltjes nooit onbeheerd achter.