Adelea De Esoterische Webwinkel

Wierook

WIEROOKSTAAFJES

Wierookstaafjes verbinden je met je diepste binnen en verheffen je naar spirituele werelden.

Sinds onheuglijke tijden worden plantaardige stoffen gerookt om plaatsen schoon te maken, ziekten te overwinnen of een verbinding met hogere dimensies tot stand te brengen. Vanaf de oudheid, het oude Egypte, de Germaanse en Keltische stammen, het Inca-rijk en de Indiase cultuur, was roken een onderdeel van het dagelijks leven.

Wat bewoog deze mensen om zich bezig te houden met wierookrituelen? Hoe kunnen we hier vandaag de dag van profiteren? En … hoe rook je eigenlijk goed?

Feng-Shui-Line

DE GESCHIEDENIS VAN HET ROKEN

De geschiedenis van roken is zo oud als de mensheid zelf. Mensen leerden de weldadige, verwarmende krachten van het vuur al vroeg kennen. Het roken van kruiden, wortels en harsen op gloeiende as en het ervaren van de kracht van wierook werd praktisch op het zelfde moment ontdekt. Vroeger waren de mensen veel afhankelijker van hun reukvermogen dan vandaag de dag. Jagers en verzamelaars moesten gevaar kunnen ruiken om het te vermijden. Zo werden ze gewaarschuwd voor onweer of het altijd loerende gevaar van wilde dieren. Zelfs het eetbare en het niet-eetbare konden worden onderscheiden door het reukvermogen.

In die vroege tijden was de verbinding tussen mens en natuur dan ook zeer intens. Onze voorouders ontdekten al snel welke krachten sommige planten lieten vrijkomen als ze werden gerookt en hoe diep de geur op hen inwerkte. Zo ontwikkelde zich al snel een echte rookcultuur.

De rook creëerde een verbinding met de spirituele sferen.
De rook genas ziektes op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.
Ze rookten om epidemieën te bedwingen en ongedierte te verdrijven.

Blue line

blue line

Chakra Line

chakra line

Engel Line

Engel Line

ROKEN EEN ZEGEN VOOR LICHAAM, ZIEL EN GEEST

Roken doet veel meer dan alleen de geur verspreiden die zich ontvouwt. In tegenstelling tot verdamping fungeert het vuurelement als bemiddelaar en vertaler.

Grove stoffen worden tijdens het roken omgezet in rook, wat de essentie naar een subtiel niveau brengt. Dit creëert een verbinding met de hogere en fijnere niveaus. De fijne geurcomponenten die zijn opgenomen in de wierook, komen vrij en bewegen zich omhoog in een rookwolk.

Terwijl je ademt, raakt het je lichaam, je ziel en je geest. Je wordt opgetild in hemelse rijken – de transformatie begint.

ambrosia

Tibetaans

Tara healing wierook

Mystic Line

Mystic Line wierookstaafjes

Green Line

Green line wierookstaafjes

DE WERELD VAN DE WIEROOKSTAAFJES

De productie van wierookstaafjes heeft een oude traditie in de Aziatische landen.

De wierookstaafjes zijn dan ook gemaakt om de goden te behagen. Ook tegenwoordig nog, stromen de heerlijkste geuren uit de vele tempels in Azië. Tientallen wierookstaafjes worden aangestoken bij tempelbezoek om de goden te aanbidden.

Voor veel mensen in onze snelle tijd zijn wierookstaafjes de gemakkelijkste weg naar de wereld van geuren. Alles wat je nodig hebt is een staafje, vuur en een houder – en de omgeving is gevuld met de geur van je keuze.

Palo Santo wierookstaafjes

Witte Salie

Witte salie wierookstaafjes

Tibetan Line

Tibetan-line-wierookstaafjes

Long Line

Long line wierookstaafjes