Adelea De Esoterische Webwinkel

Fair Trade

Fair Trade

Adelea – esoterischewebwinkel.nl probeert altijd artikelen te selecteren die helpen om ons leven harmonieus vorm te geven.

Bij de selectie van de producten wordt rekening gehouden met onder anderen de organisatie, hoe zijn de arbeidsomstandigheden in de productie en waar gaat het geld naar toe.

Veel van de wierookstokjes worden geproduceerd in een ashram (leefgemeenschap) in India. Deze ashram ligt ver van de grote steden in een zeer landelijke omgeving.

In de productie van wierook zijn veel vrouwen werkzaam (vrouwen waarvoor moeilijk werk te vinden is), van de inkomsten kan de ashram een school onderhouden en daardoor honderden kinderen een opleiding geven.

Ook wordt een ayurvedische gezondheidscentrum ondersteund, die duizenden arme mensen uit een groot verzorgingsgebied gratis medische zorg aanbiedt.

De sieradenproducent heeft als doel om mensen uit de sloppenwijken te halen en hen werk te geven. Zo is een productiefaciliteit ontstaan waar nu 20 mensen werkzaam zijn. Aan deze mensen is de kunst van het zilversmeden geleerd waardoor ze hun gezinnen op een fatsoenlijke manier kunnen onderhouden.

De producent uit Nepal heeft zijn exportbedrijf opgericht met als doel het ondersteunen van boeddhistische kloosters in zijn omgeving. Hij is zelf ook boeddhistisch. Het belangrijkste klooster ligt op een heuvel in Kathmandu en is voor veel mensen een echte retraite.